HTML

tomiinsingapore

Élménybeszámoló mindazoknak, akik kíváncsiak rá mi történik velem a következő hónapokban

Friss topikok

  • N.Tomee: Végre egy új bejegyzés! És végre megnyugodhatok, hogy ott is látni néha az eget, ezidáig csak szür... (2011.07.22. 19:39) 9. Back again
  • tottee: Szerintem hagyd ott ajándékba a következő lakónak! :) Hadd örüljön ő is! :) (2011.07.04. 09:15) 8. Durian
  • randttoys: Úgy gondoltam itt az ideje a kommentelésnek! (Megjegyezném mostanság annyit hallok Rólad, mint kor... (2011.06.30. 08:30) 7. Irány Dél-Korea
  • tundchen: Na hallo, tessék szépen felmenni arra a hajóra, és már nagyon várom a piaci étkezésről szóló beszá... (2011.06.28. 18:40) 6. Marina Bay
  • ina.gy: még mindig éjjel tízig melózol? valamikor kellene már írni valami újat, meg fotókat postolni, meg ... (2011.06.25. 22:11) 5. Mindenki másként csinálja

Linkblog

2. Első hétvége

2011.06.13. 15:37 tomiinsingapore

Szolgálati közlemény: azt tervezem, hogy majd lesz egy bejegyzés (mondjuk június végén), amikor közzé teszek egy árlistát azoknak, akiket nem érdekel a sok duma, csak Szingapúrba készülnek és számukra ez hasznos lehet.

 

Szombat délután érkeztem fáradtan. A repülőtér hűtött csarnokából kilépve megcsapott a fullasztó trópusi levegő. A páratartalom 90% körül van, a hőmérséklet kb 30 fok. A taxit nem nekem kell keresnem, hanem sorban állva mindenkinek leoszt egyet az ezzel megbízott bácsika, aki már rekedtre kiabálta a hangját az évek alatt. Ha valaki kártyával akar fizetni, annak meglehet várnia kell, mert Szingapúrban is mindenki a kp-t részesíti előnyben, még boltokban is meg kell kérdezni, hogy lehet e kártyával fizetni.

Ezen kis kitérő után vissza az első estémhez. Első dolgom az volt, hogy bekapcsoljam a gépet és adjak némi életjelet magamról. Szerencsére van wifi a házban és gond nélkül sikerült is csatlakoznom. A gond csak akkor volt, amikor kezdett lemerülni a gép. Hiába hoztam traveler adaptert, nem értem vele semmit, mert nem laposat hoztam, hanem mélyet. Ezt vasárnap orvosoltam azzal, hogy az egyik bevásárlóközpontban vettem kettőt az otthoni ár ötödéért.

Kezdtem nagyon éhes lenni, így hát elmentem keresni valami kaját. A szállásom mellett tucatnyi kajálda van tele helyiekkel. Érdekes szagok terjengenek az utcán, minden helyet kihasználnak, hogy leültessék a vendéget, ha kell, akkor a járdára teszik az asztalt, a gyalogosok pedig ott szlalomoznak közöttük. És ez itt teljesen természetes, mint ahogy az is, hogy két étkező között van egy gumis vagy bicikli szerelő, akik szintén a járdára kitelepedve dolgoznak.

Nem is tudom hogy lehettem ennyire vakmerő, amikor bevállaltam azt a helyet, ahol végül megvacsoráztam. Az asztalomat egy 40 kilós nő telepítette a szomszédos műhely elé. Az asztal átmérője majdnem akkora volt, mint maga a pincérnő. Rendeltem egy fokhagymás csirkét, ami sem látványra, sem ízre nem volt rossz. Csupán azt nem tudtam megállapítani, hogy a csirkének melyik része lehetett az, amit kaptam, és hogyan kellene pálcikával enni. Mert villa az nem volt. A csirkét itt nem nagyon csontozzák ki, hanem csontostól darabolják és készítik el. Mindenesetre 15 SGD-ért (1 SGD kb 150 forint) akár jó is lehetett volna, ha tudok enni pálcikával. Ittam még hozzá egy üdítőt, amit a doboz felirata szerint a Coca-Cola gyárt. Sajnos a nevét már nem tudom az üdítőnek, de olyasmi volt, mintha a Cola-ba a Ben Gay nevü izomlazítót (vagy mit) kevertek volna jó nagy adagban. Nem volt rossz, de a Coca-Cola jobb :) Hazafelé betértem még egy boltba, ahol vettem vészhelyzetre egy kis kekszet, meg némi üdítőt.

Vasárnap csak dél körül bírtam felkelni, de az is kínszenvedés volt. Összekapartam magamat és miután vettem egy térképet, elindultam megkeresni az irodát, hogy ne az első munkanapomon keresgéljek majd. (Elárulom most, hogy legalább 30 percet késtem másnap.) Laza 5 órás séta után értem haza, mivel nem volt még meg az EZ-LINK kártyám, amivel utazni tudtam volna. Persze lehetett volna venni standard ticket-et is, de így könnyebb volt felfedezősdit játszani. Buszból biztos nem tudtam volna lefotózni ezt a szánalmas kis panelt: 

 

Térképpel egyébként nagyon jól el tudtam tájékozódni, mert minden nagyon jól ki van írva, csak kicsit figyelni kell a táblákra. A célomat elértem, a céget megtaláltam:

A Diageo-nak sem kell szégyenkeznie, igencsak jó helyen fekszik. A 13. emeleten rendezkedett be, a bárjából pedig pazar kilátás nyílik az épület alatt folydogáló Singapore river-re, Singapore Flyers-re és a fenti képen látható hajóra (még nem tudom mi a neve). Csendben jegyzem meg, hogy az itteni bárban ingyen lehet fogyasztani bármit(!), amit megkívánsz. Olyannyira, hogy nincs pultos sem, hanem önkiszolgáló. Magadnak csapolhatod a Guinness-t vagy töltheted a Johnny Blue-t. Az épület pedig ilyen:

 

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomiinsingapore.blog.hu/api/trackback/id/tr232980592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vamigos 2011.06.14. 16:07:58

Ingyen guiness!!! Én a helyedben haza se jönnék :D

ina.gy 2011.06.14. 17:04:12

hát erre most azt mondanám, hogy b@zd meg Tamás :)) itt rohadok ebben a szutyok Skopjéban (ma jöttem), és úgy éreztem, hogy valami undorító, utolsó makkoshotykai váró utasaival voltam összezárva... és maga a város is hasonló, pedig régen nem ezt éreztem...

na de az a hajó a ház tetején, biztos látták a 2012-t :), a tenger nekik úgy is közel van.

ahol meg a diageo leledzik, hát úgy látszik vacak a bérlői mix :)) csupa kisstílű cég :))

haza akarsz jönni? :)

tundchen 2011.06.14. 21:36:17

Na, és emlékezzünk csak vissza, hogy ki próbált meg téged megtanítani az utolsó pillanatban is pálcikával enni?!?! (Egy kis gyorstalpaló: 3-4 ujj között a pálca fixen tart, míg az 1-2-essel mozgat. sok sikert, nehogy éhen halj:) )
Örülünk, hogy eddig minden simán ment, és várjuk a fényképekkel tarkított beszámolót a singapore-i piacról és az óriáskerékről. Ja, és igyál egyet a bárban az egészségünkre :) T+L

N.Tomee 2011.06.14. 23:21:29

Fhúúú Tamás nem is tudom miért adjak nagyobb elismerést: az ötórás sétáért vagy a megétkezésért :-))) Nem semmi. Lehet hogy elhagyod a szalvétát mire hazaérsz? :-)))

Egyébként nagyon zajos a város? A kajázóhely pl. milyen volt? összetaposnak? eltipornak?
Megnyugvás a hazaérkezés, vagy tűrhető a város?
és esti fényekkel mi a helyzet?

Tetszik a panel is amit fényképeztél, szerintem mielőbb szerezz be valami jó kis wifis gps-es telefont :-)))

nalim 2011.06.16. 15:12:41

mondjuk az ingyen pia azért elég menő:)
mi csak új számítógépeket kaptunk az irodába, ezek már olyanok kb, mint a 4 évvel ezelőtti macbookom, ami azért elég jó.

Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy az a hajós háztömb az micsoda. Pálmafák vannak a tetején?:)

nalim 2011.06.16. 15:14:25

+ a kumon-nak jó a logója:)

tomiinsingapore 2011.06.16. 15:19:30

Abban a hajós épületben kaszinó, hotel, bevásárlóközpont és még nem tudom mik vannak. Ha jól tudom van egy medence is a tetején, ami nem csak dekorációként szolgál. Természetesen pálmafákat látsz ott font. az orra sok-sok méterre kilóg és tele volt hétvégén emberekkel, akik onnan fotózták a várost.

tomiinsingapore 2011.06.16. 15:39:43

@ina.gy: ne sírj, mert megsajnállak. Nem engedtek be a diplomata váróba? :) Az a ház durva, majd elviszlek oda :)

tomiinsingapore 2011.06.16. 15:42:47

@N.Tomee: a város teljesen élhető szerintem. mindenhol nagy a tömeg, de türelmesek. ma reggel két metrót engedtem el, mire felfértem. amikor kijönnek az emberek a metróból akkor 3 mozgólépcső viszi fel őket egymás mellett állva a lépcsőn.

ina.gy 2011.06.16. 17:17:51

@tomiinsingapore: nem, de legalább mindenhova diplomatarendszámos autóval visznek... :)) legalább ennyi legyen már, a múltkor is, a rendőr csak minket nem állított meg :) ennél már csak ex-kollegina kék színű UN-es diplomata útlevele lehet elérhetőbb távolságban :)))

amúgy minél többet és több helyre utazik az ember, rájön, hogy azért sok minden el van cseszve itthon, alapvető pici dolgok... Hiába utazott az a sok égetni való politikus a világba "tanulmányútra", semmit nem tudtak itthon átvenni???
süti beállítások módosítása